lapsettomat ovat onnellisempia

Tämän päivän Hesarissa oli juttu laajasta brittitutkimuksesta, jonka mukaan lapsettomat pariskunnat ovat onnellisempia kuin ne parit, joilla on lapsia. Onnellisuus laski erityisesti, jos lapsia oli kaksi tai enemmän. Onnelllisimpia parit ovat ennen lapsia ja seuraava onnen hetki seuraa, kun lapset muuttavat pois kotoa.

40% perheen riidoista koskee lasten kasvatusta. Pariskunnat viettävät yhteistä aikaa alle 10% siitä ajasta, jonka olivat hereillä ja kotona. Erityisen onnellisia olivat kuulemma parisuhteessa olevat lapsettomat alle 35v naiset.

Olen melko sanaton. Olen lapsettomuushoitoja lukuun ottamatta ollut elämääni todella tyytyväinen viimeisten 4-5 vuoden aikana. Nyt on tuo maaginen 35v raja ylitetty ja lapsiakin on tulossa. Ja kaksi. Täytyykö tässä nyt alkaa onnettomaksi? En suostu.

3 Responses to lapsettomat ovat onnellisempia

 1. Voi apua, näillä eväillä mennään 🙂
  Mäkin olin todella onnellinen elämässä ennen lapsia. Nyt niitä on vain yksi, ja olen vieläkin ihan onnellinen. Mutta ajatus esim. neljästä lapsesta tosin aiheuttaa päänsäryn…

 2. Liisa sanoo:

  Muistelen juuri lukeneeni jostakin tutkimuksesta, jossa oli päädytty juuri päinvastaiseen tulokseen. Siis että juuri lapset tekevät pariskunnat onnelliseksi. Mene ja tiedä.

  Täytyy kyllä myöntää, että monessa asiassa elämä ennen lasta oli helpompaa. Onni löytyy nyt eri asioista kuin silloin, mutta ei siitä lapsesta suostuisi enää luopumaan. Ei mistään hinnasta. Haluan jääräpäisesti uskoa, että lähes kaikki asiat ovat järjestelykysymyksiä ja onni paljolti itsestä kiinni.

 3. Toivo sanoo:

  Laitan kommenttia hieman myöhässä.. Mutta pakko antaa hieman uskoa:)

  Meillä on 5vee esikko ja 1 vee kaksoset, enkä ole ikinä ollut onnellisempi! Alku on varmasti rankkaa, mutta en todellakaan allekirjoita tutkimusta jonka mukaan omasta tahdostaan lapsettomat olisivat onnellisempia. Rikkaampia ehkä:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: