minäkö raskaana?

Tajusin tänään, että minusta on kiusallista puhua raskaudestani, sen kulusta ja voinnistani muiden ihmisten kanssa. Ei ihan kaikkien mutta suurimman osan kuitenkin. Niiden kanssa, jotka tietävät taustani ja jakavat kokemukseni jollain tasolla, voin puhua asiasta vaivaantumatta. Pohdin syitä kiusaantumiselleni ja päädyin siihen, että en halua puhua raskaudesta niille, jotka olettavat kaiken menevän hyvin ja pitävät pienintäkin epäluuloa täysin turhana tai älyttömänä panikointina.

Näen itseni ja vatsani peilistä mutta en ajattele olevani raskaana, olen vaan isompi kuin ennen. Olen jotenkin työntänyt koko ajatuksen pois aktiivisesta tajunnastani. Yhtenä iltana sanoin miehelleni, että ”hei, susta tulee pian isä”, ja hätkähdin itsekin kuullessani omat sanani. Sehän tarkoittaa, että minusta tulee äiti.

Emme ole puhuneet paljon käytännön asioista – tuntuu, että se on vielä liian aikaista. Mieheni saa 12 viikkoa palkallista isyysvapaata, joka on silkkaa luksusta. Eilen sain otettua asian esille ja pohdimme sitä, milloin tuo loma on paras pitää. Mutta siltikin koko keskustelu tuntui vähän absurdilta. Voi kun osaisi olla huoleton ja heittäytyä raskaaksi ihan koko kropallaan. En vaan pysty. En vielä ainakaan. Ehkä rakenneultran jälkeen jo?

2 Responses to minäkö raskaana?

  1. Mullakin kesti pitkään ennen kun että osasin sanoa sen luonnollisesti ääneen että olen raskaana:)

    Jos olisin sinä, niin toivoisin että mies pitäisi suuren osan isyyslomastaan heti alussa. Mun mies piti viisi viikkoa, ja se kun se aika oli ohi olin aika paniikissa, olisin kaivannut häntä ainakin vielä pari viikkoa avuksi yöheräilyyn ja ruokapuolesta hoitamiseen. Kun mies tuli töistä kotiin oli aina kämppä ihan kaaoksessa ja mies soitti aina kotimatkalla että Mcdonalds vai pizza… 🙂 Mutta eihän sitä tiedä vaikka teille tulisikin suht hyvät nukkujat:)

  2. Mimmi sanoo:

    Kyllä mies varmaan pitää heti alkuun niin paljon lomaa kuin pystyy. Puhui jopa kahdesta kuukaudesta syntymän jälkeen, jos saa sen järjestymään – 4 viikkoa isyyslomaa ja 4 kesälomaa putkeen. Sitten jäis vielä 6 viikkoa isyyslomaa ja 2 viikkoa vuosilomia jäljelle loppuvuodeksi. Kuullostaa ihanan paljolta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: