jotta ei menis liian helpoksi..

24+0 ja ultra. Odottelin tuloksia ja käskettiin takaisin ultraan. A on pienempi kuin B ja mitat otettiin uusiksi, samalla tarkastettiin myös virtaukset.

Painoeroa ei ollut paljon (muuta kymmenen grammaa) mutta A:n mitat ovat selkeästi pienemmät kuin B:n. B:n tunnen myös päivittäin, A:n liikkeitä en erota niin selvästi. Ehkä se johtuu pienuudesta – lapsivettä oli kummallakin hyvin.

Iltapäivällä on lääkäriaika ja saan kuulla, mitä tämä voi tarkoittaa ja miten jatkossa toimitaan. Uusintaultraan sain jo ajan, joka on parin viikon päästä.

Olen hermostunut ja huolestunut. Toivottavasti tytöllä on  kaikki hyvin. Ai niin, B on myös tyttö 🙂

EDIT: Lääkärin mukaan ei tarvitse olla kauhean huolissaan. Kontrolli 2 viikon kuluttua ja silloin ollaan paljon viisaampia. Sairasloma muuttui kokoaikaiseksi ja jatkuu ihan raskauden loppuun saakka. Huisia.

6 Responses to jotta ei menis liian helpoksi..

 1. viv sanoo:

  Huh, ei ihme että huolestuttaa/huolestutti. Teillä varmaan on melkoisen tarkka seuranta raskaudessa (kun kerran on kaksosista kyse), silloin pienetkin poikkeavuudet kasvussa tms. syynätään tarkkaan. Näin meillä ainakin tehtiin. Ihan hyvä tietty, kääntöpuolena on se että vanhemmat huolestuvat usein ja välillä turhaankin. :/ Mutta hienoa että pääsette jo parin viikon päästä uudestaan ultraan!

  Saikku on varmaan ihan paikallaan varmuuden maksimoimiseksi, vaikka saattaahan siinä aika käydä pitkäksi viikkojen kuluessa. Täällä Suomessa ”tarjotaan” kaksosodottajille usein sairaslomaa viikolta 26 alkaen vaikkei mitään erityistä raskaudessa olisi havaittukaan. Niillä kieppeillä itsekin jäin lepuuttelemaan.

  Kaksi tyttöä, mahtavaa! 🙂

 2. mimmi sanoo:

  Viv – Täällä ”automaattisaikku” tarjotaan viikolla 28, ainakin pääsairaalassa, kaksosodottajille. Lääkäri sanoi, että nyt kun tämä raskaus on näin isolla vaivalla alkuun saatu ja näin pitkälle jatkunut, niin tärkeintä on keskittyä siihen, että tytöt myös syntyisivät mahdollisimman täysaikaisina. Olen tietysti samaa mieltä.

  Kontrolleja on nyt koko ajan enkä minä vielä hirveän huolissani ole. Paljon kertoo varmaan se kahden viikon päästä oleva ultra. Jospa B olisi enemmän isän tyttö (isokokoinen) ja A tulee kääpiöäitiinsä 🙂

  Enköhän minä saa aikani kulumaan. Kalliiksi se voi tulla, kun tässä lähistöllä on paljon kivoja vauvanvaatekauppoja… Yritän käydä uimahallilla mahdollisimman usein ja kävellä kauniilla säällä jos vatsa ei kipuile, kuten nyt on tehnyt kävellessä.

 3. Tuuli sanoo:

  Kurjaa, kun tuli tuollainen huoli nyt riesaksi… Vaikka toisaalta: harvoinhan ne kaksoset ovat ihan samaa kokoa (elleivät ole identtisiä). Yhdelle tutulle syntyi kaksostytöt (ennenaikaisesti jo viikolla 30) ja toinen oli huomattavasti isompi kuin toinen. Nyt kun tytöt ovat jo 6vee, niin toinen on edelleen hentoinen kuin lintu (tullut hoikkaan isäänsä) ja toinen on aika tukeva (tullut äitiinsä). Uskotaan siis, ettei syytä huoleen ole! Ja onneksi saat lisää tietoa pian.

  Saikulle pääsy kuulostaa kivalta. Nyt voi tehdä ihan mitä huvittaa siihen tahtiin mikä tuntuu hyvältä! 🙂

 4. Verona sanoo:

  Huisia, 2 tyttöä!! Kuulostaa aivan ihanalta 🙂

  Olen monesti miettinyt, että kun toinen nimetään A:ksi ja toinen B:ksi, niin miten ne jatkossa (ultratessa) erotetaan toisistaan kumpi olikaan kumpi..?

 5. Pepe sanoo:

  Tsemppiä! Meilläkin pojilla painoero ollut noin viikolta 30 asti noin 200g, mutta se on kuulemma vielä ihan normaalin rajoissa (ovat siis eri pusseilla ja istukoilla).

  Noista kirjaimista, alusta saakka yleensä se lapsi, joka on joko alempana tai äidistä katsottuna oikealla on A ja toinen sitten B, mutta jos B sattuu syntymään ennen A:ta, niin kirjaimet vaihtuvat. Hieman outoa… Sanoinkin miehelle jo, että pitää tiukasti silmällä kumpi syntyy ensin, sillä puhumme pojista jo heidän oikeille nimillään enkä halua sekoittaa heitä:)

 6. mimmi sanoo:

  Pepe – mekin aloimme nyt puhua tytöistä omilla nimillään. Täytyy muistaa sanoa myös miehelle, että katsoo tarkkaan kumpi tulee ensin 🙂 Toinen nimi on suomalainen ja toinen enemmän kansainvälinen. Mutta kumpikin ääntyy suurin piirtein samalla tavalla, sekä tanskaksi että suomeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: