d-day

Tytöt syntyivät sektiolla 1.6 klo 10.43 ja 10.44. Koko homma sujui hienosti eikä mitään komplikaatioita tullut. En jaksa lähteä kirjoittamaan erillistä synnytystarinaa, kun sektion kulku oli varmasti kaikin puolin normaali. Ainoana poikkeuksena se, että kukaan ei ole muistanut kirjoittaa tyttöjen painoja/pituuksia ylös. Kätilö muisti, että pienempi painoi 1945g ja suurempi noin 2600g. Myöhemmin pituuksiksi mitattiin 45cm ja 47cm.

Pienempi tyttö vietti puolitoista vuorokautta keskolassa mutta pääsi sen jälkeen osastolle muun perheen pariin. Täällä olemme edelleen. Minä kärsin yhä korkeasta verenpaineesta, johon sain tänään lääkityksen. Pienempi tyttö on puolestaan keltainen ja hänestä on nyt otettu verikokeet ja tilannetta tarkkaillaan – ehkä hän pääsee kunnalliseen solariumiin.

Maito ei ole täysin vielä noussut. Iso tyttö jaksaa imeä ja häntä imetän kolmen tunnin välein mutta pääosin ravinto tulee isän juottamasta vastikkeesta (kuppiruokinta). Pikkutyttö ei jaksa imeä ja hänellä on nenäletku, jonka kautta tiputamme vastiketta/minulta pumpattua maitoa myös kolmen tunnin välein. Meillä on tiukka rytmi kolmen tunnin rytmissä: vaipan vaihto+imetys ja pikkutytön nenäletkuruokinta+isomman tytön kuppiruokinta+nukkumaan laitto+maidon pumppaus. Koko sirkukseen menee noin tunti, jos tytöt suostuu nukahtamaan saman tien. Iltaisin/öisin se ei tahdo onnistua. Viime yönä valvoimme koko porukka.

Olen hormonien vallassa ja itkeskelen onnesta ja liikutuksesta päivittäin. Toki on niitä väsymyksen hetkiäkin, tämä on todella rankkaa. Yritämme mennä syöttörundin kerrallaan.

Juuri nyt pikkutyttö alkoi huutokonsertin ja vetäisi samalla sondiletkuaan sen verran, että se pitää tsekata. Päivän ajankohtaista draamaa meidän perheessä. Sairaanhoitaja kertoi samalla verikoetulokset. Minun arvoni ovat paranemaan päin, samoin tytön – eli hän ei toistaiseksi tarvitse valohoitoa. Ihanaa!

 

 

6 Responses to d-day

 1. viv sanoo:

  ONNEA! :))))! Mahtavaa kuulla että olette kaikki jotakuinkin kunnossa! Onneaonnea miljoonasti teille kaikille ja jaksamista, rakkauden ja onnentäyteisetkin päivät ovat hurjan rankkoja kun ovat ympäripyöreitä..! Niin ja onnea vielä kerran! :)))

 2. Tuuli sanoo:

  Ihania uutisia – mahtavan paljon onnea :-)!!!

  Onneksi kaikki meni hyvin, ja pienempikin vauva on suht hyvässä kunnossa! Toivottavasti sinun verenpaineesi laskee ja vauva pääsee letkuista pian, jotta pääsisitte koko perhe kotiin ja olo alkaisi tuntua normaalimmalta.

  Alku voi olla todella rankkaa (yhdenkin vauvan kanssa – en osaa edes kuvitella miten rankkaa voi olla kahden pienen kanssa!), mutta ehkä helpottaa kun ajattelee, että tuosta on suunta varmuudella vain parempaan päin! Oma olo tulee kohentumaan, tytöt vahvistumaan ja heti kun jokinlainen rutiini muidostuu (esim. vauvat nukkuvat tiettyyn aikaan joka päivä, oppitte erottamaan nälkäitkun muusta itkusta yms.), niin elämä alkaa tuntua paljon hallitummalta.

  Oikein kovasti jaksamisia sinulle, pikaista toipumista — ja lämpimät onnittelut 🙂 !!!

 3. Mammahaaveilija sanoo:

  Oikein kovasti onnea pikkuprinsessojen johdosta. Toivottavasti sinun paineesi laskee pian ja pääsette koko perhe kotiin aloittamaan omaa, perhe-elämää. Voimia kovasti 🙂

 4. Mimmi sanoo:

  Jep, alku tosiaan on rankkaa. Tänään päätimme kokeilla pulloruokintaa (maitoa ei edelleenkään tule tarpeeksi edes yhdelle) ja pikkutyttö oksensi toisen syöttökerran jälkeen ihan kunnolla. Taitaa olla tyytyminen sondiin toistaiseksi – eli emme pääse täältä ihan heti kotiin. Tosin mielipiteet vaihtelee henkilöttäin – yksi sairaanhoitaja sanoo yhtä, toinen toista jne. Mutta mies pelästyi tuota oksentamista niin, ettei halua ainakaan ihan heti saman tein kokeilla pulloa pienemmälle. Isompi kyllä pulputtaa menemään pullosta, tissistä ja kupista.

 5. Anna sanoo:

  Suurensuuret onnittelut koko perheelle ❤ Tsemppiä sinne sairaalaan ja siitäkin edespäin!

 6. Sydänjää sanoo:

  Onnea teille kaikille 🙂 Ja tsemppiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: