ristiäisissä

Olin tänään elämäni toisissa tanskalaisissa ristiäisissä. Ensimmäisellä kerralla keskellä lapsettomuushoitoja, katkerana maailmalle, tällä kertaa äitinä, kahden vauvan kanssa. No, ei siitä sen enempää.

Kaste tapahtui tavallisen jumalanpalveluksen yhteydessä. Jos olisin sen tiennyt, olisin jättänyt menemättä ja ajellut mieluummin ympyrää tyttöjen kanssa autolla sen aikaa. Siellä me istuttiin, noustiin, istuttiin taas ja hikoiltiin vauvat sylissä – ne alkaa jo painaa ja selkä huusi hoosiannaa, kirkon tuolit eivät olleet mitenkään ergonomisia. Pappi kävi läpi saarnan, ehtoollisen (!), seitsemän (!) virttä ja vasta sitten päästtiin itse kasteeseen. Ja ihan bonuksena siellä kastettiin vielä toinenkin vauva, joten tilaisuus venyi ja paukkui kuten mun selkä ja miehen hikirauhaset. Tytöt nukkuivat melkeinpä koko ajan, onneksi. Itse päivänsankari huusi sitten muidenkin puolesta.

Kirkosta ajettiin vähän matkan päähän ravintolaan syömään. Sekin tilaisuus kesti, kesti ja kesti. Onneksi anoppi jaksoi kantaa Myytä sen herättyä ja minä sain syödä pitkästä aikaa ihan rauhassa.

Kaiken kaikkiaan ristiäiset kesti kuusi tuntia ja tunnin ajomatkat päälle. Puuh. Ihan mukavaa oli, ei siinä mitään. Sattui tytöille yllättävän hyvä käytöspäivä. Mutta kun ne kastetaan parin kuukauden päästä, niin tilaisuus tulee todellakin olemaan paljon lyhyempi. En näe ystäviemme pieniä lapsia istumassa kirkon penkillä puoltatoista tuntia – enkä haluakaan nähdä 🙂 Niin, täällä on tapana kutsua ristiäisiin paljon enemmän porukkaa kuin Suomessa. Näissä tämän päivän juhlissa oli noin 40 vierasta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: