tutkimukselle tilausta

Hesarissa on taas kirjoiteltu ja keskusteltu äitiydestä. On ollut artikkelia korvikkeen erinomaisuudesta ja päivähoidon turmiollisuudesta. Molempia artikkeleja on ollut tuettu tutkimuksin ja asiaviittein.

Tutkimuksia kasvatuksen saralta löytyy aina suuntaan jos toiseenkin. Aivan kuten ravintosuositukset, niin muuttuvat kasvatusihanteetkin kiihtyvällä tahdilla. Minulle on oikeastaan ihan sama mitä päiväkodeista, imetyksestä tai kantoliinoista kirjoitetaan – teen itse omat päätökseni ihan maalaisjärjellä ja jonkin verran aihetta (kasvatustiede) opiskelleena.

Se mikä näissä kirjoituksissa on mielestäni kaikkein mielenkiintoisinta, on äitien kommentointi. Aivan järkyttävää kiihkoilua puolesta ja vastaan. Voisiko joku pliiiiis tehdä tutkimuksen liittyen näihin tunteisiin, jotka saa aikaan järjetöntä syyttelyä ja kiihkoilua mielipidepalstoilla?? En ole törmännyt vastaavaan täällä Tanskassa. Ryhdynkin heti googlaamaan aihetta täkäläisittäin. Kunhan kaksosilta saan aikaa. Palataan aiheeseen viiden vuoden kuluttua…

Mainokset

2 Responses to tutkimukselle tilausta

 1. Täti sanoo:

  Sanos muuta.

  Ehkä se on jotain yhden totuuden maailmassa elämistä täällä piskuisessa Suomessa. Hesari on se suuri auktoriteetti ja kun siellä jotain sanotaan pitää hädissään puolustaa omaa asemaansa. Mutta ei se kyllä selitä miksi äitiys on niin kovin kilpailtu kenttä ja miksi ne poterot on niin syvälle kaivettu.

  Voisin myös sanoa, että ihan sama mitä kirjoitetaan. Teen kuin teen, ja jossain koen onnistuvani – se syyllistyminen kulkee myös mukana ihan default-asetuksena. Onko tämä/mikään tarpeeksi?

 2. Mimmi sanoo:

  Vai olisko kyse kuitenkin huonosta itsetunnosta? Kun kotiäiti tuntee olevansa aliarvostettu ja vastaavasti töissä raatava äiti taiteilee työn ja lasten kanssa ja saa niskaansa kotiäitien halveksunnan? Ja jos on taipuvainen koko ajan määrittämään itseään muiden mielipiteiden kautta, on oravanpyörä valmis.

  Toki minäkin syyllistyn. Kun ei aina jaksa tehdä ihan kaikkea mitä voisi. Joskus vauvat saa viihdyttää itse itseänsä/toisiansa lattialla ja minä surffaan netissä ja juon sen kahvikuppini. Siitä tulee aina sellainen semihuonoäiti-fiilis. Ainakin hetkeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s