yö ja päivä

Meille on annettu kaksi niin erilaista tyttöä. Haasteita siis riittää.

Aurinkoinen nukkuu yöt hyvin. Myy heräilee usein ja vaatii muutaman kerran pientä sylihoitoakin, jotta rauhoittuisi. Myy taas nukkuu päiväunet paremmin, heräilemättä kovin usein.

Myy on pieni voimistelija jo nyt. Hän oppi heti 4kk täytettyään kääntymään selältä vatsalleen ja on jo kovasti treenaamassa ryömintää. Liikkeet ovat jo olemassa. Kunhan hän oppii koordinoimaan kädet ja jalat, niin sitten minulla on kiire juosta perässä. Aurinkoinen on tyytyväinen aloillaan. Kyllä hänkin on alkanut kääntyä kyljelleen sen verran voimalla, että ehkä se kääntyminenkin joskus nähdään.

Aurinkoinen ja Myy ovat suurin piirtein saman mittaisia mutta Myy painaa kilon vähemmän ja on laiheliini – 56cm vaatteet menisivät vieläkin jos eivät alkaisi olla liian lyhyitä.

Olemme antaneet kiinteitä nyt neljän päivän ajan. Myy oppi jutun nopeasti ja availee jo suutaan lusikan nähdessään. Aurinkoinen pitää suun supussa ja nyrpistelee tarjonnalle. Yhtenä iltana mies onnistui saamaan muutaman lusikallisen perille saakka. Kiinteiden opettelu tulee vaatimaan ainakin alussa 2 ihmistä. Myyn hermo menee, jos uutta lusikallista ei ala kuulua ja Aurinkoinen taas vaatii täyden huomion, muuten sitä puuroa on enemmän rinnuksilla, poskilla ja käsissä kuin suussa.

Aurinkoinen arastelee uusia tilanteita, ihmisiä ja ääniä. Myy vähät välittää, on lähinnä utelias ja hymyilee ensimmäisenä vieraillekin ihmisille.

Aurinkoinen viihtyy itsekseen leikkimatolla pidempään. Myyllä täytyy olla tekemistä ja uusia juttuja, muuten menee hermo. Nyt kun se kääntyy sekunnin sadasosassa vatsalleen ja alkaa riuhtoa itseään eteen päin, pitää olla tarkkana minne sen jättää makaamaan kun esim. käy vessassa.

Listaa voisi varmasti jatkaa mutta Myy kutsuu jo viihdytysjoukkoja paikalle…

2 Responses to yö ja päivä

  1. Tuuli sanoo:

    Hih, meidän vauva on tuon kuvauksen perusteella tosiaan Myy kakkonen! Sairastelu on hieman hidastanut edistysaskelia (sairas vauva ei jaksa pahemmin ponnistella lattialla), mutta terveinä kausina tyttö on sellainen väkkärä, että pois alta.

    Millaisilla kiinteillä olette aloittaneet? Minä uhmasin suomalaista geeniperimää ja pistin porkkanan perunan edelle! Britanniassa on vauvariisi kovassa huudossa, Sitä kokeiltiin jo varhain, mutta se on suosiostaan huolimatta melko mautonta. Vauvalle ei oikein maistunut!

  2. Mimmi sanoo:

    Ihan ensimmäiseksi annettiin sitä riisivelliä (yök – maistoin, ja tosiaan, ihan hirveää sahajauhoa). Neljän päivän jälkeen annettiin porkkanaperunamössöä. Se oli sellaista kaupan valmista luomuruokaa, jossa on 80% porkkanaa, 10% perunaa ja loput vettä. Se maistuikin hyvältä. Eilen illalla Myy vetäisi sitä vajaan purkillisen (purkissa 125g). En tiedä sitten mahtoiko tulla vatsanpuruja, kun se huusi koko yön. Tosin tyttö rauhoittui taas heti, kun pääsi syliin, joten tiedä sitä sitten mistä johtui…

    Tänään tein itse perunaporkkanamössöä, koska meille tuli ruokatoimitus (sellainen kotiovelle toimitettava kala/liha/vihannes/hedelmä-pakkaus) ja siellä oli luomuporkkanoita ja perunoita. Plus että tarvitsin jotain äiti-imagon nostatustekemistä, kun koko yön valvonta aiheutti pientä äreyttä ja sitä myöten huonoa omaatuntoa, kun en jaksanut vauvojen kitinää 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: