road trip

Teimme tyttöjen kanssa ensimmäisen Suomen matkan. Reittinä oli Köpis-Tukholma (autolla), yölautta Helsinkiin ja Suomessa ensimmäisenä päivänä ajoreitti Helsinki-Lahti-Tampere.

Ajomatkat meni yllättävän hyvin. Tytöt osoittautuivat mahtaviksi autoreissaajiksi – nukkuivat pitkiä pätkiä ja tykkäsivät istuskella huoltiksen baarissa. * Vinkki (toimi siis meidän matkalla): Tytöt istuivat autossa niin, että toinen oli edessä ja toinen takana. Näin molemmilla oli oma omaishoitaja vieressä, jos tutti tippui tai muuten vaan tuli suru puseroon. Kertaakaan ei jouduttu itkun takia pysähtymään vaan ne kitinät saatiin hoidettua ajon aikana.

Lautta lähti viideltä, eli kauheasti ei ollut aikaa risteillä ennen kuin oli pistettävä tytöt yöunille. Menomatkalla laiva tuntui hiljaiselta, oli torstai. Saimme juuri ja juuri syötyä jossain liukuhihnatyyppisessä ruokalassa ja sitten pitikin jo kiitää tax-freen kautta hyttiin syöttämään ja nukuttamaan tytöt. *Vinkki: Laivasta saa vauvan sängyt lainaan infoon soittamalla. Lasten osastolta saa lainata panttia vastaan rattaat. Henkkarit mukaan. Rattaat oli meidän tytöille pikkusen isot mutta menetteli muutaman tunnin ajan. Meillä oli tytöille omat fleecepeitot mukana, laivan tuuletus oli voimakas. Siitä huolimatta tuli molemmille flunssa. Hytti oli Drivers club osastolla. Alin mahdollinen kansi ja vähän sitä nyrpistelin (A-luokka kuitenkin). Tulomatkalla olimme kannella 8 ja tämän kokemuksen perusteella tulen aina pyytämään hytin tuolta drivers clubilta. Kuskit ei dokaa, ei hakkaa ovia yöllä eikä siellä juokse teinit kikattamassa käytävillä. Puhumattakaan huutavista vauvoista, heh.

Suomessa poikettiin mun vanhassa duunipaikassa ja kavereiden luona Tampereella. *Vinkki: Majoitu/Käy kavereiden luona, joilla on lapsia. Ne ymmärtää jos olette myöhässä/suunnitelmat muuttuu/muuten vaan olette täysin poikki ja sanattomia. Ekassa vierailupaikassa kukaan ei olisi syönyt, jos oltaisiin yritetty syödä samaan aikaan. Piti syöttää tytöt, tuli kakka, kauhea uni – ja vieraassa paikassa nukahtaminen 1,5 päivän matkustamisen jälkeen jännitti.

Mun vanhempien luona huomasimme ensimmäistä kertaa kuinka helppoa paljon helpompaa kaikki voisi olla, jos he asuisivat lähempänä. Oli mahtavaa jättää lapset isovanhempien hoitoon ja karata kaupungille. Puhumattakaan siitä, että he ottivat huutavat vauvat aamuviideltä hoidettavikseen ja me saimme miehen kanssa nukkua niin pitkään kuin jaksoimme. Kyllähän sitä selviää ilman isompia apuja, kun on pakko. Mutta nyt tulee jatkossa vierailtua vanhempieni luona varmasti useammin – kerta kaikkisen rentouttava paikka. *Vinkki: Hankimme mummolaan käytetyt kaksosrattaat. Nyt ei tarvitse roudata omia lentokoneessa tai autossa. Ostimme sinne myös peitot ja tyynyt ja ensi visiittiin mennessä isovanhemmat ovat varmasti hankkinut muutkin pelit ja vempaimet, jotta vauvat varmasti viihtyvät.

Parin viikon päästä lennän Suomeen tyttöjen kanssa ilman isää. Siitä sitten seuraavalla kerralla, jos hengissä selviän.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: