suositukset meillä ja muualla

Tanskalaiset ja suomalaiset suositukset vauvanhoidosta eroaa silloin tällöin. Nyt sain kehotuksen aloittaa rautalisän antamisen vauvoille. Suomessa rautaa ei suositella annettavan – ellei sitten lääkäri erikseen määrää. Minua ei kiehdo ajatus vatsavaivoista, joten taidan soveltaa suomalaisia suosituksia tässä asiassa. Tytöt saavat korviketta ja usein valmispuuroja, joihin on myös lisätty rautaa. Ja nyt, kun ne täyttää puoli vuotta, saa alkaa lihan antamisen – eli rautaa tulee joka tuutista.

Tytöt syövät muutenkin vähän eri tavalla kuin mitä tanskalainen terveydenhoitajamme suosittelee. Kiinteitä menee usein yksi annos mutta päälle uppoaa vielä 100ml korviketta. Tätä terkkari ihmetteli mutta eipä se siihen mitään voinut sanoa, kun kumpikin tyttö on melko solakkaa tekoa.

Solakkuus johtunee aktiivisesta elämäntyylistä. Lyylit kun sahaavat leikkimatoillaan päästä toiseen (potkivat joko selällään jaloilla itseään eteen päin tai sitten kieriskelevät vatsalta selälleen ja taas vatsalleen)  eikä kumpikaan ole enää hetkeäkään paikoillaan. Kun ne tuosta oppivat konttaamaan (saati sitten nousemaan ylös), niin minun ei parane edes vilkaista kotitöihin päin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: