ne todella kääntää sun päät

Matkasimme tyttöjen kanssa taas Suomeen. Matkalla tuli lentojen viivästymisten vuoksi vietettyä erinnäisiä hetkiä lentokentillä ja lentokenttähotellissa. Kaksoset näytti todella kiinnittävän huomiota, niin Tanskan kuin Suomenkin päässä.

Mies käveli yleensä edellä, Aurinkoinen Baby Björnissä (juu, meillä on sellainen vauvantappajakapistus) keikkuen. Ensin (yleensä naiset)  katselivat ja ihastelivat isää, joka kantaa vauvaa. Sitten he kiinnittivät huomiota minuun – kipitin parhaani mukaan kannoilla Myy Manducassa pää pitkällä uteliaana ympärilleen katsellen. Siinä vaiheessa naisihmiset alkoivat ääneen ihastella: ”kato, tossa menee kaksoset!”

Suomessa pienellä maakuntalentokentällä jouduimme kuluttamaan kaksi tuntia. Kentän ravintolassa myyjä kertoi itse olevansa identtinen kaksonen ja intoutui hehkuttamaan sitä, kuinka upea juttu kaksosuus on. Ihan kuin paras kaveri olisi koko lapsuuden yökylässä eikä tarvitse pelätä, että se lähtisi pois, vaikka vähän tulisi riitaakin. Ja toki vielä aikuisenakin kaksossisar oli kuulemma ihan eri juttu, kuin muut sisaret. Sen olen toki huomannut omasta isästänikin. Kaksosveljen kuolema oli hänelle kova paikka. Uskaltaisin jopa väittää, että melkeimpä yhtä kova juttu, kuin jos minä olisin kuollut.

Kaksosista on iso työ. Vaikka meidän tytöt ovatkin varmasti keskivertohelppoja tapauksia, niin kaksi vaan työllistää enemmän kuin yksi. Yöherääminen ei ole vain yöherääminen. Usein käy niin, että se herännyt yksilö herättää siskonkin ja aikaa kuluu, ennen kuin molemmat saa rauhoittumaan uudelleen. Syöttämiset ovat aina jännittäviä tapahtumia. Jos toinen (tai God forbid molemmat) syövät huonosti, niin siinä häiriintyy siskonkin ateriointi. Matkustaminen on hankalaa, kun koskaan kummallakaan aikuisella ei ole kädet vapaana. Rahaa menee paljon. Univelkaa on enemmän (yhä edelleen) kuin mikään EU-direktiivi antaisi myöden. MUTTA. Muistan kuinka kätilö sanoi minulle heti synnytyksen jälkeisinä päivinä kuinka hän toivoisi, että kaikki äidit saisivat kokea kaksosäitiyden. Hän oli itse saanut kaksoset 30v sitten. Firman pikkujouluissa istuin pöydässä, jossa oli lisäkseni 3 kaksosten vanhempaa sekä yksi kaksosnainen. Kaikki vakuuttivat, että rankasta alusta huolimatta kaksoset vaan on mahtava juttu.

Allekirjoitan kaiken. En vaihtaisi tätä ikinä pois. Olen itse ainoa lapsi enkä ole siitä ikinä kärsinyt. Tunnen monia ihmisiä, joille sisaret ovat jääneet jota kuinkin kaukaisiksi. En tunne tai tiedä ketään, jolle kaksossisar ei olisi se maailman läheisin ihminen. Ihan älyttömän etuoikeutettua saada kaksoset!

 

Mainokset

3 Responses to ne todella kääntää sun päät

  1. Jenni M. sanoo:

    Tykkään ❤

  2. Päivi sanoo:

    Tykkään tuplasti! ❤ ❤ On tää niin etuoikeutettua!

  3. Tuuli sanoo:

    Ajattele, jos olisit nähnyt tuon mahtavan kirjoituksesi silloin raskausaikana kun jotkut kauhistelivat tuplapotista aiheutuvaa urakkaa! Tai silloin ihan alkumetreillä, kun elo tuntui raskaammalta. Onneksi hektinen vauva-arki helpottuu ajan kanssa, ja sen jälkeen ollaankin tilanteessa, jossa kahdesta lapsesta on lähinnä tuplasti iloa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: