kaksoset sairastaa

Lentokoneessa minun ja Myyn vieressä istui sairas venäläinen pikkupoika. Arvatkaas kuka nyt on kipeänä?

Ensin sairastui Myy. Lähes neljänkymmenen asteen kuume ja yskä. Kävimme omalla lääkärillä, joka lähetti kotiin. Soitimme myöhemmin päivystykseen, kun kuume nousi huippulukemiinsa. Ei mitään. Sitten Myy oksensi niin, että minun vaatekerta meni vaihtoon. Päivystys käski ensiapuun. Sieltä lähetettiin pääsairaalaan keuhkotutkimuksiin.

Kaksosten kanssa tämä kaikki oli melkoinen logistinen show. Kuka lähtee sairaan vauvan kanssa? Lähteekö koko perhe vai jääkö toinen Aurinkoisen kanssa kotiin? Missä h*@ssä se päivystys olikaan? Mies vei Myyn (osaa ajaa nopeammin kotikaupungissaan kuin minä) ja minä jäin Arskan kanssa kotiin. Onneksi, meidän upouusi, kallis gps oli neuvonut väärään paikkaan… Arvatkaapa vain, olinko täällä huolissani?

Tauti ei ollut onneksi mennyt keuhkoihin saakka ja toistaiseksi pärjäämme tavallisella särkylääkkeellä. Nyt on tietenkin myös sisko kipeänä, ääni käheänä ja surkeana kuumeesta. Molemmat vaatisivat erityisen paljon syliä ja hoivaa. Kun olen toisen kanssa lattialla sylikkäin, konttaa/ryömii toinen siihen viereen huutamaan. Kun yritän ottaa molempia syliin, niin kaikki hermostuu. Nyyh.

Syöttäminen on hankalaa. Ilmeisesti kurkkuun sattuu eikä ruoka oikein maistu. On pakko syöttää molemmat erikseen, koska muuten homma ei vain toimi. Aurinkoinen syö paremmin, Myy ei ole pariin päivään muuta kuin maistellut. Iltaruokaa ennen annan särkylääkkeen ja se auttaa syömisen kanssa.

Yöt on tietysti levottomampia kuin normaalisti. Noustaan miehen kanssa kumpi nyt ensin reagoi kitinään. Myyn hengitys vinkuu ja jokaisen hengenvedon kuulee. Aurinkoinen kähisee. Molemmat jaksaa vähän silti leikkiä ja hymyillä.

Saimme onneksi eilen koottua tytöille toisen sängyn. Yhteissängystä ei tullut enää mitään, kun hereillä oleva sisko hakeutui aina kaverin luo ja herätti sen vaikka väkisin 🙂

 

Mainokset

3 Responses to kaksoset sairastaa

 1. Täti sanoo:

  Oi joi joi. Jaksamisia ja tsemppiä ja kaikenlaisia voimaannuttavia halilähetyksiä (ilman ironiaa vaikka ironialla ne tuleekin kirjoitettua). Toivottavasti te vanhemmat pysytte terveinä, niin kauan paletin saa ehkä vielä jotenkin pysymään kasassa… :/ Ja pikaisia paranemisia tietenkin pienille!

 2. Tuuli sanoo:

  Huh, tulee ihan mieleen meidän viime syksy, kun vauva oli tarhassa ja sairas koko ajan… Se vie yllättävän paljon voimia koko perheeltä, kun joutuu valvomaan, olemaan kotona, ja kantamaan vauvaa/vauvoja koko ajan… Kovasti jaksamisia ja pikaista paranemista!

 3. Mimmi sanoo:

  Kuume ei vaan hellitä ja lääkärissä oltiin tänä aamuna ja huomenna pitää mennä uudelleen, jos ihmeparantumista ei tapahdu. Oma pikantti lisä oli olla appiukon kanssa lääkärissä. Se kun ei vauvoista mitään juuri ymmärrä eikä osannut auttaa turvaistuimeen sitomisessa saati sitten pukemisessa…

  Lähtiessä vielä joku täti vihaisesti tööttäili, kun emme saman tien ajaneet parkkiruudusta pois (sidoin tyttöjä tuoleihinsa.) Minä näytin keskisormea, tuli selkärangasta. Appiukko kävi sanomassa naiselle, että lähdetään kyllä, kun vauvat ovat kiinni tuoleissaan.

  Huomenna sama rumba. Mahtavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: