kotiinkuljetus

Kaksoset, kaksosvaunut ja tanskalaiset ruokakaupat eivät sovi samaan yhtälöön. Meille on jo jonkin aikaa tullut kerran viikossa toimitus täältä. Valitsimme jonkin peruspaketin lihaa, kalaa ja luomuvihanneksia. Mukana tulee myös reseptit lihoille ja kaloille sekä tilpehöörit niihin.

Ja tadaa – insinöörihän innostui! Ihan oma-aloitteisesti se on alkanut toteuttaa noita reseptejä. Joka viikko se tekee ostoslistan perustuen resepteihinsä ja suunnittelee viikon ruokalistan etukäteen (ja käy kaupassa!) Kun vauvat on saatu syötettyä illalla, mies katoaa keittiöön ja alkaa kokata. Minä laitan tytöt nukkumaan ja jään ”vahtimaan” nukahtamista. Eli istun sohvalla ja olen netissä samalla kun kuuntelen sivukorvalla television uutisia (tai no, jotain dokusouppia kuitenkin). Pari kertaa täytyy vaivautua ylös ja käydä rauhoittamassa pinnasänkysankareita.

Bonuksena jääkaapissa on aina luomuvihanneksia, joista vääntää ruokaa tytöille. Omien vihannesmössöjen tekeminenhän ei paljon työllistä, kun niitä rehuja ei tarvitse roudata kaupasta kotiin (saati sitten miettiä mitä ostaisi ja muistaa se vielä kaupassa.) Insinöörin mukaan ruokamenomme ovat itse asiassa laskeneet, vaikka tuo kotiinkuljetus onkin kaupan hintoja kalliimpaa. Pois ovat jääneet ylimääräiset ”hei, tota mä varmaan tarviin” -ostokset ja heitämme todella vähän ruokaa roskiin.

Negaa on se, että liha/kala ei ole luomua. Luomulihapaketin mukaan kun ei saa reseptejä. Toki niitä löytäisi netistä mutta siihen ei insinööri enää taivu. Minä syön mieluummin valmiita herkkuja ei-luomuna, kuin alan itse kokata luomulihaa. Tytöt saavat luomuvihanneksia ja ostan erikseen heille luomulihaa. Me ollaan miehen kanssa jo ehditty marinoitua kaikissa mahdollisissa e-koodeissa eniveis.

4 Responses to kotiinkuljetus

 1. Jenni sanoo:

  Kuulostaa kyllä todella hyvältä systeemiltä!

  …täytyykin tutkia onko täälä mitään vastaavaa tarjolla. Tuskin 😛

 2. Mimmi sanoo:

  No suosittelen, jos perheestä löytyy joku, joka jaksaa reseptejä toteuttaa. Onneksi tuo mies innostui – tulee syötyä hyvin ja monipuolisesti 🙂

 3. Satu sanoo:

  Oih, kun asuimme Englannissa tilasimme viikon rehut ja vihannekset kotiin vastaavasta paikasta, myös lihat sun muut tilpehöörit sai luomuna suoraan ovelle. Täältä Norjasta en ole löytänyt mitään vastaava, Oslon ulkopuolella kaupankin rehut tulee usein kannettua kotiin jo valmiiksi hieman nuhjuuntuneena… 😦

 4. Mimmi sanoo:

  Juuri kirjoitin tänään kuinka tilaan Englannista vaipat kotiinkuljetuksella 🙂 Tois ne täältä Tanskastakin normikaupoista kotiin mutta ei juuri niitä vaippoja joita haluan käyttää. Ja hinta on sama vaikka Englannista saakka roudataan… Tanska on kallis maa – vaikka Norja on kyllä vieläkin kalliimpi, heh.

  Tuohon ruokakuljetukseen olen todella tyytyväinen. Suurimmaksi osaksi tietty sen vuoksi, että mies valmistaa kaikki ateriat reseptien ansiosta… Toimituskin tulee jo aamuyöstä ja se tarkoittaa sitä, että mies purkaa ja laittaa ne jääkaappiin, ensimmäisenä kun herää. Saavutetusta edusta pidän kiinni, kynsin ja hampain!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: