lapset-mikä ihana tekosyy

Tänään oltiin tanskalaisissa hautajaisissa. Ajattelin etukäteen, että onhan näistä vauvoista hyötyäkin – voidaan poistua paikalta aikaisin vetoamalla jotenkin epämääräisesti vaikka vauvojen rytmeihin. Vainaja kun ei ollut meille mikään lähisukulainen mutta halusimme kuitenkin olla paikalla.

En taaskaan muistanut, että tanskalaiset osaa nää get-together-jutut. Vaikka kyse oli hautajaisista, niin lähdimme sieltä hyväntuulisina. Kirkon jälkeen ei istuskeltu kirkkotuvassa ja jännitetty kahvikuppineuroosin vallassa kuka joutuu ehkä sanomaan jotain. Ei. Tarjolla oli älytön määrä ruokaa ja juomaa. Ensimmäiseksi tarjoilijat rykäisivät pöytään snapsipullot, koska eihän sitä silliä ilman akvaviittia voi syödä. Puheet olivat lämpimän hauskoja ja niitä oli kiva kuunnella.

Vauvoja ihasteltiin koko saattoväen voimin ja tytöt käyttäytyivät kuin enkelit. Myy hymyili koko naamallaan kaikille ja repi ihmisiä takinhelmasta, jos sitä ei muuten huomattu.  Saatiinpa myös kutsu kesällä järjestettäviin sukujuhliin – vaikka ei edes olla sukua.

2 Responses to lapset-mikä ihana tekosyy

  1. k sanoo:

    Oi voi. Tuossa olisi kyllä suomalaisilla oppimista! Minuun vetosi etenkin lause ”Kirkon jälkeen ei…” Kuinka osuvasti ilmaistu!

    Tuollaiset hautajaisjärjestelyt ei tulisi edes mieleen. Aika kapea sitä on ihmisen näkökulma siitä, millaiset hautajaisten pitäisi olla.

  2. Mimmi sanoo:

    Mä yllätyn näistä tanskalaisten rentoiluista joka kerta. Vaikka siis olen asunut täällä kohta 5 vuotta ja naimisissa paikallisen kanssa 🙂

    No, en ole montaa suomalaista hautajaista kokenut ja nekin joissa olen ollut, ovat olleet melko traagisia kuolemia – ei tällaisia ”odotettuja”, vanhan ihmisen elämän luonnollisia loppuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: