let me entertain you

Sapuskaaminen on meillä välillä melkoista sirkusta.

Myyn sai syömään asentamalla sen television eteen. Ruutu ja ääni sai tytön sen verran psykoosiin, että suu avautui automaatilla, huomaamatta. Toisinaan, jos mieskin oli paikalla, näytettiin ipanalle ipadilla kuvaa ja ääntä (ja tanssittiin pöydällä ripaskaa ja ilveiltiin). Nyt tyttö on parantanut yks kaks yllättäen tapansa ja syö kuin unelma.

Aurinkoinen on ottanut asiakseen tämän raastavamman haastavamman lapsen roolin. Hänet saa usein syömään antamalla lelun käteen. Taistelen sitten sen jollain vapaalla raajalla pois suusta samalla kun yritän myös saada Myyn syötettyä. Usein häviän pelin ja lusikka lentää. Pesen toisinaan pyykkiä. Ja lattioita. Tai ainakin teoriassa pitäisi pestä.

Se itse käsin syöminen jäi toistaiseksi kokeiluasteelle. Harjoitellaan sitä viikonloppuisin, kun on tuo erotuomari  paikalla, joka ottaa tilanteen hallintaan pelinrakentajan alkaessa kiroilla liikaa.

Kasvatukselliset periaatteet (ei leluja, ei televisiota, blah blah) olen unohtanut. Muistelen niitä sitten kun likat on tarpeeksi isoja, jotta niitä voi kiristää ja lahjoa.

4 Responses to let me entertain you

  1. Mama M sanoo:

    Mä en tiedä mitään parempaa/rauhoittavampaa/toimivampaa ruokkimis- tai rahoittamismetodia kuin kannettava dvd. Luojalle kiitos siitä ja Teletapeista. Ainakin meidän neiti Nirso olis kuollut aliravitsemukseen aikoja sitten ellei elävää kuvaa ja ruokahetkeä ei olisi yhdistetty.

  2. Satu sanoo:

    Heh! Uskon itsekin kasvatullisten periaatteiden unohtamiseen. Meillä esim. nukutaan vain ja ainoastaan tissi suussa. Saa nähdä kuinka kauan… Tsemppiä ruokailuhetkiin!

  3. Kuulostaa tutulta pelleilyltä. Kaikki niksit kokeiltiin meilläkin just silloin 6-10 kk iässä kun oli pahinta pelleilyä: sai leikkiä lelulla, katsoa telkkaria, käyttää omaa lusikkaa samalla kun äiti syöttää toisella, äiti pelleilee ja availee suutaan jne… Periaatteet lensi nurkkaan täälläkin! Mä ajattelin että toi pelle ei opi ikinä syömään. No, aikamoista sotkua se on vieläkin (1,5 vuotta), mutta saa sentään istutettua tuoliin lautasen ja lusikan kanssa, ja syö itse. Kiltisti niin kauan kun on nälkä, ja sit alkaa pelleily…. 🙂 Ja sit oon kans huomannut, et jos se ruoka oikeasti maistuu hyvältä niin sit sitä suuta avataan ihan eri tavalla 🙂 Kyllä mäkin heittäisin ne purkkivihannekset kauas mun suusta….

  4. Mimmi sanoo:

    Joo, hyvää ruokaa meillä vaan syödäänkin – olen aika tarkkaan seurannut mikä maistuu. Mut tuohon pelleilyyn isoin syy on väsymys – päiväunien nukkuminen kun ei kiinnosta läheskään joka päivä ja ne jää turhan lyhyiksi. Onneksi sentään yöllä nukkuvat paremmin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: