töihin vai kotiin, kas siinä pulma (yhä edelleen)

Tämä oli hyvä lukea ennen kuin menen perjantaina toimistolle puhumaan tulevaisuudestani siellä…

 

 

Mainokset

7 Responses to töihin vai kotiin, kas siinä pulma (yhä edelleen)

 1. Tuuli sanoo:

  Hmmm, jos lasta ei pidä viedä hoitoon ennen 10kk ikää, niin miten kaikki ne kulttuurit ja maat joissa suuri enemmistö vauvoista menee hoitoon jo 3kk iässä?..

  En ole muuten seurannut pahemmin viimeaikaista suomalaista keskustelua aiheesta päivähoito, kun se on niin kulttuurisidonnaista, ja ihan objektiivisesti tarkasteltuna tuntuu, etteivät suomalaiset ole ehkä kaikkein sosiaalisinta ja tasapainoisinta kansaa ;D. Mutta sikäli suomalaisuus on vaikuttanut omalla kohdallani positiivisesti, että osasin kyseenalaistaa maan yleisen tavan viedä vauva hoitoon paljon aikaisemmin kuin mitä itse aidosti halusin.

  Tuossa työasiassa on varmaankin parasta kuunnella omia tuntemuksiaan. Jos tarjous tuntuu vastentahdoiselta, niin et varmasti nauttisi toimistossa vietetyistä tunneista tippaakaan, vaan miettisit nuppuja koko päivän… Minullakin on vauvaa ihan päivittäin ikävä, vaikka olenkin vakuuttunut siitä, että minun oli parasta mennä jo töihin ja vauvalle teki hyvää mennä hoitoon. Eli varmuus asiasta ei eliminoi kielteisiä tuntemuksia kokonaan, mutta ilman varmuutta nuo tuntemukset saattavat olla liian isoja pureskeltavaksi…

 2. Mimmi sanoo:

  Minä päätän tuon töihin paluun täysin subjektiivisesti sen mukaan, mitä itse haluan. Olen varma, että tytöt kyllä pärjäävät hoidossa, menee ne sinne sitten tänä syksynä tai ensi keväänä.

  Lähinnä kysymys on se, missä itse parhaiten viihdyn. Ja myönnän sen ihan näin, julkisesti 🙂

 3. Jenni M. sanoo:

  Mielenkiintoinen artikkeli. Olen myös miettinyt tuota, että miten lapset sitten pärjäävät niissä maissa, joissa päivähoitoon laitetaan järjestelmällisesti aikaisemmin kuin meillä Suomessa.

  Meillä ei oikein ole vaihtoehtoa, kun olen perheemme ainoa kunnon palkkaa saava henkilö. Joten minun on laitettava kaksoset hoitoon vanhempainvapaan päätyttyä, he ovat silloin 11 kk ikäisiä.

 4. Kiva että Suomessakin on tämänsuuntaisia tutkimuksia. Olisi kyllä tosi mielenkiintoista jos joku vertailisi Suomea muihin maihin. Tanskassa mennään yleensä viimeistään vuoden vanhana hoitoon, ja täällä ollaan tutkitusti maailman onnellisinta kansaa 🙂

 5. k sanoo:

  Olisko Tanskassa päivähoidon taso ja lapsiryhmät tai hoitopäivän pituus erilaisia kuin Suomessa?

 6. k sanoo:

  Miten toimistolla kävi?

 7. Mimmi sanoo:

  Päivähoidon tasoa on vaikea arvioida Suomeen nähden, koska kokemusta ei ole (vielä) kummastakaan. En ole edes itse ollut päiväkodissa vaan perhepäivähoidossa. Lapsiryhmät olivat kaikissa vierailemissamme tarhoissa 10-12 lasta per ryhmä. Hoidosta lapset haetaan siinä kai 16-17 välillä. Tosin ruotsalainen ex-kollegani sanoi olevansa aina viimeisimpiä äitejä hakiessaan lapsensa puoli viideltä.

  Toimistolla oli palaveri kolmen johtajan kanssa. Mielenkiintoista pestiä he minulle tarjosivat. Itsenäinen ja haastava työ ja vastuuta sopivasti. Mutta mitä se sitten oikeasti tulee pitämään sisällään, voi olla ihan jotain muuta… Lupasin ilmoittaa päätökseni tämän uuden työn suhteen maanantaina. Jos sanon ”ei”, niin vanhan työni saan toki pitää ja siitä pitää irtisanoutua vasta kesällä, jos en siihenkään halua palata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: