onneni on olla

Sain haasteen arjen takaa.
Haaste kuului näin: Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Haasteessa kuuluu jakaa ainakin kymmenen (10) hyvän mielen asiaa, antaa vielä eteenpäin viidelle (5) bloggaajalle ja lisäksi mainitse haasteen antajasi.
1) Alkoholi. Kunnon kemikaalikoktail saa aikaan keinotodellisuuden, jossa kaikki on vaaleanpunaista. Parhaiten toimii shampanja (kallis) mutta hätätilassa voi ottaa vaikka viskin.
2) Hyvä ruoka. Omalla kohdalla toki ihan jees, mutta eniten hyvää mieltä tuottaa lasten mielestä hyvä ruoka. Se tarkoittaa nopeaa ruokailua ja vähän siivottavaa jälkikäteen. Tänään oltiin puoli tuntia aiemmin sängyssä, kun äiti tajus tarjota purkkiruokaa omien tekeleidensä sijaan. Molemmat ipanat söi paikallaan istuen lautasensa tyhjäksi ja minä päätin, että tästä lähin kaupan Hipp-purkkeja roudataan kotiin joka illaksi.
3) Matkustaminen. Kumma juttu. Ennen lapsia halusin mahdollisimman kauas pois. Nyt jopa Suomen matka saa fiilikset ylärekisteriin. Ehkä se on se lähdön tunnelma. Tai sitten Suomessa oleva ilmainen lastenhoitosysteemi (=isovanhemmat).
4) Aurinko. Saan raahattua äässini ulos melkeinpä joka päivä. Ja kun aurinko paistaa, on laitettava vaunujen UV-suoja kiinni, koska Aurinkoinen ei siedä aurinkoa lainkaan, heh. Suoja taas saa ympäristön kovin monotoniseksi ja tytöt nukahtaa nopeasti liikkeeseen. Minä voin kytkeä Ipodin päälle ja kuunnella äänikirjaa parhaimmillaan puolitoista tuntia auringosta nauttien. Hurraa!
5) Väärien hintojen bongaaminen kassakuitista. Olen oppinut tarkistamaan ostoksieni hinnan täällä Tanskassa. Joka toinen kerta (kärjistetysti) tarjoustuotteiden hinnat on väärin. Lähikaupan kauppias on Pelle Hermannin näköinen jamppa ja hänellä on paljon lapsityövoimaa (tosi nuoren näköisiä opiskelijoita, kai). Mutta on meidän isommassakin supermarketissa vääriä ”tarjoushintoja” käyty reklamoimassa, kjäh kjäh. Saan tästä jotain sairasta mielihyvää. Säästin tänäänkin taas euron!
6) Siivous. Mikään ei aloita viikonloppua paremmin, kuin aurinkotourin (lue kohta 4) jälkeen tulo siivottuun kotiin. Iso käsi meidän siivousfirmalle!
7) Hiljaisuus. Luulin, että vuodet opettajana olisivat opettaneet minulle hiljaisuudesta nauttimisen kyvyn. En tiennyt siitä mitään. Nyt tiedän.
8) Talossamme asuvat vanhukset. Niillä on sama vuorokausirytmi kuin meillä. Ei synny meluhaittaa ja aina on alakerrassa joku mummo viihdyttämässä sitä tyttöä, joka joutuu ensimmäisenä vaunuun istumaan ja odottamaan, jotta haen toisenkin matkaan.
9) Internet. Huh, meinas unohtua tämäkin itsestäänselvyys. Yhteyteni ulkomaailmaan talvisin, kun aurinko ei paista ja äässi pysyy sisätiloissa.
10) Perhe. Sinkkuna tämä lista olisi ollut paljon itsetuhoisempi tilitys.
Haasteen pistän eteen päin kaikille niille, jotka on aina yhtä hyväntuulisia ja positiivisia kuin Jenni Haukio. Teille tää on nimittäin helpompi haaste, kuin mulle 😀

2 Responses to onneni on olla

  1. Mimmi sanoo:

    En tiedä, miksi kone nyt hylkäsi kaikki tyhjät välit ja tunki tekstin yhteen pötköön. Sori

  2. Täti sanoo:

    No ni, hienostihan se meni 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: