rapeat riparit

Rippijuhlat on juhlittu. Täkäläiset juhlivat taas perusteellisesti. Lähdimme aamulla matkaan puoli kahdeksalta ja olimme takaisin lähtöpisteessä ilta seitsemältä. Matkoihin meni yhteensä ehkä 2.5 tuntia.

Aurinkoinen kaatui silmäkulmansa heti juhlien alussa terassin kulmaan ja se vuosi verta ja turposi kauniiksi mustaksi silmäksi. Onneksi paikalla oli sairaanhoitaja. Juhlat nimittäin olivat saaressa, jonne oli mentävä lossilla. Ja lossi kulki kerran parissa tunnissa. Onneksi haava ei vaatinut tikkejä…

Rippijuhliin kuului ruokailu pitkän kaavan mukaan ulkona maatilan pihalla olevassa juhlateltassa. Lahjapöytä vastasi suomalaisittain häälahjapöytää. Ohjelmaan kuului puheita, laulua ja syömistä. Alaikäiset vieraatkin joivat surutta olutta ja siideriä ja ainoat, jotka tuntuivat paheksuvan sitä, oli vieressämme istunut lapseton pariskunta. Juhlien emäntä vain totesi, että ”kunhan eivät oksenna kotiin mennessään..”

 Vauvat vaativat koko ajan aktivointia – eihän ne jaksa kauaa paikallaan istuskella. Välillä mies kävi kärryttelemässä maaseutumaisemissa, jotta tytöt saivat nukkua. Muuten istuimme pöydässä, yritimme syödä ja viihdyttää lapsia samaan aikaan.Eipähän tullut mässäiltyä liikaa.

Olin päivän päätteeksi täysin uupunut. Aurinkoisen onnettomuus ja koko päivä ympäristössä, joka ei sopinut vauvoille, veti viimeisetkin pisarat sekä minusta että miehestä.

Seuraavalla kerralla menen tanskalaisiin rippijuhliin ilman lapsia. Meidän lähtiessämme juhlat luultavasti vasta alkoivat. Yksi alaikäisistä vieraista istui automme vieressä olevalla viljapellolla ja taisi voida pahoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: