köyhäilyä

Tällä hetkellä tuntuu, että voisin olla kotona kunnes tytöt menee kouluun. Voi olla, että syksyn tullen fiilis muuttuu. Eikä pelkästään sateiden vuoksi. Perheen tulot laskee kotiin jäämiseni vuoksi noin tuhat euroa kuussa. Kyllähän se jossain tulee tuntumaan. Lomamatkoista karsitaan nyt ihan ensimmäiseksi. Suomessa on ”pakko” käydä mutta senkin voi (ehkä) tehdä halvemmalla kuin mitä aiemmin. Olemme melko surutta asuneet hotelleissa, syöneet ulkona, vuokrailleet autoja ym. Asuntolainaa lyhennämme sen minimin. Lapsille on onneksi ostettu uudet turvaistuimet eikä vaatteiden lisäksi ole tulossa mitään isoja kertaostoksia. 

Säästöliekillä on pakko elää jo siksi, että ei ole mitenkään varmaa, että löydän töitä vuoden kuluttua. Olen nyt heittäytynyt ns. vapaaksi taiteilijaksi. Kunnan palkoilla voin olla siihen saakka kun tytöt ovat 2v10kk. Tulot ovat suurin piirtein samat kuin äitiyspäivärahalla – ehkä noin puolet siitä mitä tienasin ”oikeista töistä”. Vuoden kuluttua olen varmasti valmis palaamaan töihin. Toivottavasti löydän jotain uutta ja mielenkiintoista. Ei ole ensimmäinen kerta kun hyppään silmät kiinni johonkin uuteen. Tämä sopii minulle – liian tutut ja turvalliset kuviot alkaa aina ahdistaa pidemmän päälle. Ehkä juuri siksi olen hyppinyt maasta toiseen, työpaikasta toiseen, suhteesta toiseen… Nyt on mies, jota en aio vaihtaa. Maassakin on pysyttävä miehen työn takia. Vaihdetaan siis sitä työtä sitten. Ihan ensimmäiseksi aloitan toki syyskuussa perhepäivähoitajana. Pitkästä aikaa saa ainakin välitöntä palautetta tehdystä/tekemättömästä työstä eikä pitkästymistä tule tapahtumaan yhtenäkään päivänä.

2 Responses to köyhäilyä

 1. Iskunvaimennin sanoo:

  Tuhannen euron pudotus kuulostaa mun korvissa linnunlaululta. Täällä pudotus palkan ja hoitovapaan välillä on lähes 2500 € kun pidämme tarhapaikan enkä saa siksi mitään tuplahoito- tai kuntalisää. Se muuten tuntuu ja vaikuttaa aika paljon motivaatioon palata töihin.

  Mutta jos Suomessa olisi yhtään vastaanvankuuloista kannustinta kotiin jäämiseen kun siellä tuntuu olevan, raha ei olisi niin ratkaiseva tekijä lasten hoitojärjestelyjä miettiessä.

 2. Mimmi sanoo:

  Joo, ei tuo tonni kuussa paha ole. Pointti onkin enempi siina, etta kotihoidon tuen loputtua saatan olla tyoton, jos en loyda uutta duunia. No, olen optimisti ja uskon, etta jotain loytyy…

  Saan noin paljon siksi, etta lapsia on kaksi. Muuten tuki on paljon pienempi. Systeemi katsoo minun hoitavan yhta omaa ja yhta vierasta lasta, perhepaivahoitajana.

  Taalla ei juuri kukaan jaa kotiin hoitamaan lapsia vaan ne pistetaan hoitoon viimeistaan vuoden ikaisina. Joudunkin jatkuvasti selittelemaan ratkaisuani, etenkin kun olen korkeasti koulutettu, toissa jne

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: