yks kaks

Tuttavissa ja ystävissä löytyy nyt useampi pariskunta, jotka ovat a) raskaana b) saaneet c) pitkään yrittäneet saada kakkosen.

On siis tullut keskusteltua aiheesta aika monessa perspektiivissä. Todella monella kakkosen saaneella tuntuu olevan parisuhteessa jonkinlainen kriisi meneillään. Suurimmalla osalla toki pieni mutta kyllä siellä osalla on eroajatuksiakin jo ollut ilmassa.

Joku tokaisi minulle, että meillä on ihana tilanne – kakkosta ei enää tarvitse miettiä/tehdä/suunnitella. Niinpä. Olen itse asiassa samaa mieltä.

Toinen lapsi tuo ihan varmasti suuren muutoksen yksilapsisen perheen rutiineihin ja arkeen. Vaikka kuinka yrittäisi valmistautua pahimpaan, niin eihän sitä yövalvomisen määrää ja tuskaa muista. Kaksi lasta työllistää huomattavasti enemmän kuin yksi. Ja se ykkönen tuskin muuttuu helpommaksi kakkosen myötä. Jos ei nyt satu olemaan 11-vuotias, kuten yhdessä tuttavaperheessämme.

Meillä tuo kriisi käytiin läpi kaksi vuotta sitten. Kun lapsettomaan keskusyksikköön räjäytetään kaksi joystickia kerralla, niin tuntuuhan se, selkänahassa. Ei nuo kaksi samanikäistä lasta sen helpompia tai vähemmän työllistäviä varmasti nytkään ole, kuin jos meillä esimerkiksi olisi 1v ja 3v. Tähän on vaan kahdessa vuodessa tottunut, mies ja minä. Niin kauan kuin kaksikko on hereillä, ei voi muuta kuin mennä heidän ehdoillaan. Ja nyt kun ne ei edes oikein nuku päivisin, niin minä saan hengähtää kun mies tulee töistä. Ja tämä on useimmiten ihan mukavaa. 

3 Responses to yks kaks

 1. em sanoo:

  Juu, kun on kaksi lasta, niin molempien vanhempien kädet on sidotut. Tai jos niitä hoitaa yksin, niin siinä ei sitten muuta juuri tehdä. Iso muutos yksilapsiselle ja tuplaisomuutos, kun lapseton saa tuplapotin. Mekin aletaan olla miehen kanssa sopeuduttu kaksikon ehdoilla elelyyn. Rutiinit pyörii ja tyttöjen terveyshuolet ovat melkein kokonaan historiaa. Elämä on varsinkin näin kesällä aikas mukavaa jo, vaikkakin täystyöllistettyä. Onnea muuten työpaikasta! Hieno homma!

 2. Kata sanoo:

  Meille taisi pariskuntana olla se ensimmäinen lapsi suurin muutos ja kriisi. Siitäkin onneksi kyllä selvittiin aika nopeasti. Toinen lapsi tuli jo valmiiseen perheeseen eikä sillä tavalla muuttanut kaikkea kuin ensimmäinen. Uskon ja toivon, että kolmaskin mahtuu vielä joukkoon ilman sen pahempia kriisejä 😉

 3. Mimmi sanoo:

  Joo, se on tietty perheestä kiinni missä kohtaa kriisiä pukkaa 🙂 Ja onhan se vähän eri tilanne, jos äiti on kotona. Siinä pystyy isä kuitenkin vähän pienemmällä stressillä tekemään työnsä. Itseä jo hirvittää kahden työssäkäyvän vanhemman väsymys ja kuinka se heijastuu lapsiin.

  Täällä oli juuri yhdessä radio-ohjelmassa puhetta mistä lapsesta tuli isoin kriisi. Pari miestä sanoi, että se oli se kolmas. Kun lapsia olikin enemmän kuin aikuisia.

  Mut joo, toisille ei kriisiä tule ollenkaan. En voi sanoa että meilläkään mitään kriisiä olis ollut, aika nopeasti sopeuduttiin kaikki neljä. Onnellista odotusta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: