pottailua

Tanskassa lapsia ei opeteta tarhassa potalle. Tarha on jaettu kahteen ryhmään, 0-3v ja 3-5v (eskariin, joka on koulussa, mennään sinä vuonna kun lapsi täyttää 6).

Pienten ryhmissä on yleensä noin 12 lasta ja 3 aikuista. Isompien ryhmissä on 28 lasta ja 4 aikuista (!). Tuonne isompien ryhmään mennään kun lapsi on 2v 10kk.

Otin tytöiltä tutin pois ennen tarhaan menoa (2v synttärilahjaksi läks tulppa suusta). Nyt olen yrittänyt opettaa pottailua ennen tuota isompien ryhmään siirtymistä keväällä. Arska on oppinut käymään potalla kotona ollessaan ja nyt loman ajan hän on ollut vallan ilman vaippaa. Ulos ja reissuille ollaan toki laitettu vaippa mutta kotona hän osaa jo ottaa pikkuhousut jalasta ja istahtaa potalle ihan ilman muistutusta.

Myy on vastahakoisempi enkä ole häntä painostanut. Nyt parina päivänä pissaaminen on onnistunut. Se on Myystä jotenkin pelottavaa ja prosessiin tarvitaan usein äiti pitämään kädestä kiinni. En halua painostaa enkä tehdä asiasta isoa, eiköhän tyttö taidon opi, pienellä viiveellä. Harmi ettei lomaa voi jatkaa vielä viikolla.

Huomenna viedään Arska tarhaan ilman vaippaa. Toivottavasti pissa tulee myös wc-pyttyyn (minikokoiseen) sillä tanskalaisessa tarhassamme ei ole pottaa olemassakaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: