kaksosten syömisestä

Mies palaa töihin ensi viikolla ja minun pitää selvitä useista syötöistä päivällä/yöllä yksin. Miten sen teen? Olen kokeillut laittaa tytöt sittereihin ja syöttää ne siinä samaan aikaan, itse keskellä istuen. Haasteita: Arska suttaa syödessään hirveästi, suupielistä valuu maitoa vähän väliä. Myy taas syö huonosti, sitä pitää koko ajan muistuttaa syömisestä. Nyt on lisäksi tullut tarve röyhtäisyttää se parikin kertaa syönnin lomassa.

Onko vinkkejä syöttöjen suhteen? Pitäisköhän vaan syöttää ne eri aikaan? Siinä kyllä menee 1/2 tuntia per lapsi. Ja aina on syötettävä Arska ensin, koska hän on ainoa, jonka yleensä voi suht iisisti laittaa takaisin nukkumaan/olemaan itsekseen. Myytä pitää aina kannella vähintään puoli tuntia syömisen jälkeen, ennen kuin se rauhoittuu. Kauhistuttaa jo etukäteen, etenkin yösyötöt…

4 Responses to kaksosten syömisestä

 1. viv sanoo:

  Tätä pohtiessani huomaan että alan jo unohtaa (!!!!!!) joitain juttuja poikien vauva-ajasta! Ai kauhia. Muistelisin että syötin pojat useimmiten vuorotellen pullosta. Tai siis ensin vaihdoin vaipat molemmille ja sitten syötin yksi kerrallaan. Sitterissä yhtäaikaa syöttäminen ei muistaakseni kauhean helposti onnistunut kun päät pyörivät molemmilla ja mulla väsyi kädet. Sit tais olla jotain sellaistakin viritelmää että pojat olivat nojatuolissa jonkinlaisessa puoli-istuvassa asennossa tyynyjen päällä, päät tuettuina. Pulloa tarjosin sillee viistosta niin että poikien toiset posket olivat tyynyä vasten. Kauhean vaikea selittää kun ei edes ihan varmaksi muista miten se meni! x) Mutta tyynyviritelmässä pojat pysyi vähän paremmin paikallaan ja mä sain kädet tuettua.

  Yösyötöissä syötin pojat aina sylissä, vuorotellen. Yöllä hoidin toisen aina ensin kokonaan (vaippa & ruoka) ja sitten toisen. Jokus herätin miehen auttamaan tulevasta työpäivästä huolimatta. Ei tarvinnut välttämättä edes itte herättää jos kumpikin vauva heräsi yhtäaikaa kitisemään, heh.

  Kyllä teille vielä joku toimiva systeemi kehittyy, vaikka oottekin nyt osan ajasta kolmestaan! Tsemiä! 🙂

 2. Tuplamamma sanoo:

  Hei!

  Tyttöni ovat jo kaksivuotiaita ja sinun blogiasi on mukava lukea ja muistella heidän vauva-aikaansa. Nyt tajuan että ensimmäinen vuoteni kului sumussa ja jälkikäteen ihmettelen miten oikein jaksoin. Tahdonvoimalla ja rakkaudella! 🙂

  Minä syötin ”sottapytyn” (A-vauvan) sitterissä / kaukalossa, ja huonommin syövän B-vauvan sylissäni sillai että olin lattialla polvet koukussa ja hän oli ”makasi” reisieni päällä pystyssä, syötin toisella kädellä. Suojasin A-vauvan sitterin ja itse neidin harsoliinalla ja pidin pulloa toisella kädellä. Kun hän oli valmis, hän jäi tyytyväisenä katselemaan meitä kahta, joskus annoin porkkanan ”kaluttavaksi”. Annoin porkkanat tytöille jo heidän ollessaan 6kk ikäisiä, koska porkkanan kaluaminen teki hyvää ikenille, porkkana oli myös turvallinen koska palasia ei irronnut.

  Yöllä meillä oli miehen kanssa omat vauvat eli jos A vauva heräsi niin toinen meistä meni hoitamaan hänet. Miehen mukaan hän jaksoi kyllä valvoa 30-40 minuuttia. A-vauva ei enää herännyt yöllä noin 9-10 kk iässä, B-vauva lopetti yösyömisen kuukautta myöhemmin.

  Tsemppiä!

 3. Mimmi sanoo:

  Kiitos kommenteista! Me vaihdettiin tuttipullojen tutit uusiin – joissa on myös yksi reikä enemmän. Ja TADAA, ruokailu sujuu puolet nopeammin! Vartissa on Myykin selvinnyt ruokailusta vaikka joutuisi välillä vähän röyhtäisemään. Suttaavat molemmat, kun maitoa tulee enemmän kuin ennen, mutta se on pieni ongelma se.

  Olen antanut tyttöjen nyt nukkua omat unensa enkä pakota niitä syömään samaan aikaan. Välillä saavat pulloa peräkanaa/samaan aikaan ja välillä toinen nukkuu pidempään ja rytmi menee eriaikaiseksi. Nyt, kun ruokailu sujuu noin nopeasti, sillä ei ole merkitystä – nukkukoot silloin kun nukuttaa – ei tätä ikuisuuksia kestä 🙂 Juuri nyt on vaan ongelma se, että oltais haluttu lähteä Ruotsin puolella käymään mutta Myy söi tunti sitten ja Arska se vaan vetelee sikeitä eikä näytä heräämisen merkkejäkään… Ei sitä vaan malta herättää noin sikeästä unesta 😀

  Myylle kokeiltiin tänään kantoliinaa. Sinne se rauhoittui ja kulki mukana, kun touhusin keittiössä. Jotenkin helpompi täällä sisäkäytössä kuin manduca edessä. En ole sitä vielä selkään kokeillut, kun Myy on olevinaan niin pieni vielä. Selkeästi se vaan vaatii läheisyyttä, huuto loppuu nopeasti kun sen ottaa syliin. Silloin ei vain itse saa tehtyä mitään. Jos tuon liinan käyttö tulee helpoksi (lapsen laittaminen liinaan yksin) niin käytän varmaan sitä yksin ollessani, jotta voin tehdä edes jotain ilman huutosäestystä.

 4. Tuplamamma sanoo:

  Hienoa kun ratkaisu löytyi! Se on totta, että tuttipullolla on merkitystä. A-vauva joi Avent-pullosta, jonka tuttiosa vaihdettiin sitä mukaa kun neiti kasvoi. Muistaakseni ekat 3 kk käytettiin ykköstä, sitten vaihdettiin kakkoseen jota käytettiin noin 9kk asti (en enää muista!) jolloin siirryttiin kolmoseen. Noudatin siis pakkauksessa olevaa ikäsuositusta. B-vauvalle kelpasi ainoastaan Ainu-tuttipullo, jonka kanssa hän aloitti jo sairaalassa.

  Meilläkin (tai siis minulla) oli käytössä hug a bub- kantoliina, johon lykkäsin toisen ja pidin toista sylissä jos molemmilla oli samaan aikaan huutokonsertti. Joskus puin hug a bubin valmiiksi aamulla ja pidin sitä koko päivän vaikka neidit olivat nukkumassa jne. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: